Бійцям 10-ї бригади, що дислокується в Коломиї потрібен автомобіль


Бійцям 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, що базується у Коломиї необхідний легковий автомобіль для потреб у зоні АТО.

Про це йдеться на сторінці благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим" у соцмережі Facebook.

Волонтери зазначають, що на війні задача легкового автомобіля стає життєвоважливою, адже його перестаєш сприймати, як просто засіб пересування. Саме від наявності машини часто залежить, чи зможуть хлопці покинути місце обстрілу, чи встигнуть евакуювати пораненого, чи привезуть БК так швидко, щоб встигнути дати відповідь ворогу. Машини часом рятують бійців, «прикриваючи собою».

Тож волонтери розпочали збір коштів на автомобіль потрібний для одного з ротних 8 батальйону 10 ОГШБ.

"Відсутність маневреної машини кілька тижнів тому завадила ротному наздогнати тих, хто підключається до противника під час бою, але з тилу. Він говорить, що загалом ситуацій, коли потрібна тиха і зручна машина, багато. Хоча б для того, щоб переміщатися між ключовими точками, щоб зменшити шанси викрити себе і найелементарніше – щоб пересуватися по своєму сектору. Не на БМП ж їздити весь час.

Ціна легковій маневреній машині на війні – життя. А насправді Mitsubishi L200, яку ми б хотіли придбати для ротного, коштує $2000. На одних вагах ця сума, – цілком посильна для нас усіх, і життя одного або декількох бійців. Хіба може бути вибір?", - йдеться в повідомленні.

Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
Всі реквізити і контакти тут: goo.gl/DA0w49