Біжимо і збираємо сміття: У Коломиї пройде плогінг


Новий фітнес тренд зі Швеції дійшов до Прикарпаття. У Коломиї вже вдруге пройде "Забіг друзів - "Плогінг" в Коломиї (біжимо і збираємо сміття)

У вівторок, 24 липня, на міському озері, що на вулиці Чехова о 19-й стартує  плогінг. Такий спортивний забіг з користю для екології у Коломиї пройде вдруге. 

Плогінг - новий рух серед еко-активістів та фізично активних людей. Концепт доволі простий - замість пробіжки засміченими вулицями, бігуни беруть із собою пакет та під час заняття прибирають узбіччя.

Сам термін “плогінг” складається зі шведського plocka upp, тобто підбирати, та англійського jogging - біг підтюпцем.

За даними фітнес додатку Lifesum, що допомагає відстежувати спалені калорії, таке заняття набагато ефективніше, ніж простий біг.

Оскільки плогінг вимагає активних рухів руками (для збору сміття та триманні пакету) за півгодини людина може спалити у середньому 288 калорій. До порівняння, за той же час пробіжка допоможе позбутись 235 калорій.

Плогінг шириться соціальними мережами: зокрема, у Instagram за хештегом #plogging можна побачити понад 4 тисячі дописів. А у Facebook користувачі створюють групи, де діляться порадами та обмінюються досвідом нового руху.