Бізнесмен намагався вкрасти 5 тепловозів у держвного підприємства


Для реалізації своїх злочинних намірів зловмисник спеціально створив фіктивне товариство, взяв у державного підприємства в оренду майно, яким в подальшому і заволодів. Наразі йому оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області встановили особу, яка шахрайським шляхом заволоділа державним майном, інформує прес-служба національної поліції.

У 2012 році громадянин з метою заволодінням державним майном та для прикриття незаконної діяльності створив ТОВ. З державним підприємством були укладені договори щодо оренди 5 тепловозів. У подальшому за фіктивними договорами мав начебто відбутися ремонт локомотивів. Замість проведення ремонту їх розкомплектували та вивезли з території заводу.

За наявною інформацією, один із тепловозів був проданий за межі України.

Державі завдано збитків майже на 4 мільйони гривень.

На даний час слідчі Івано-Франківського відділу поліції повідомили громадянину про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 205  (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Санкція статті 205 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 51 тисячі до 85 тисяч гривень, а стаття 190 – позбавлення волі на строк від 5-ти до 12-ти років.