Близько 20 шкіл на Прикарпатті залишаться без фінансування з державного бюджету


Актуальні питання шкільної освіти на Прикарпатті обговорять на широкій нараді за участі керівництва області, районів та освітян.

 Про це домовилися голова обласної ради Олександр Сич та голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

В ході наради йшлося про стан дорожньої інфраструктури, соціальний захист населення, децентралізацію послуг з реєстрації бізнесу та нерухомості, шкільну освіту. Зокрема, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила на активізації процесу оптимізації мережі закладів освіти. Йдеться про створення опорних шкіл, кількість учнів в яких має перевищувати 360. Це регламентує Положення про освітній округ, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України. Разом з тим, школи, в яких навчається менше 25 учнів, не отримуватимуть фінансування з державного бюджету. З 1 вересня їхнє утримання ляже на плечі місцевих бюджетів, в іншому випадку ступінь навчального закладу понизять, інформує прес-служба обласної ради.

Як повідомили в департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації, на Прикарпатті таких шкіл налічується 17. Задля пошуку шляхів вирішення питання щодо подальшої долі навчальних закладів, яким загрожує зниження ступеня, голова обласної ради Олександр Сич ініціював проведення спільної наради з головою ОДА Олегом Гончаруком за участі депутатського корпусу обласної ради, керівників районів та освітян-управлінців в період літніх канікул.