Бойовики гатять по житлових кварталах. Є загиблі серед цивільних


Проросійські бойовики ведуть найбільш активні обстріли та бойові дії на Донецькому напрямку, застосовуючи ствольну артилерію, 120-міліметрові міномети, танки.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. Вчора бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після опівдня. Противник веде надзвичайно щільний вогонь зі ствольної артилерії, 120-міліметрових мінометів, танків. Окрім стрільби по бойових позиціях сил АТО, терористи "ДНР" вели вогонь зі 122-міліметрових гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі серед цивільних: загинула 1 людина, ще 2 - отримали осколкові поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається Широкине. Противник застосовує широкий спектр озброєнь - від стрілецької зброї до 122-міліметрових гармат.

"Представники Спільного центру з координації та контролю надали інформацію про ці зухвалі порушення перемир'я з боку проросійських бандформувань спостерігачам ОБСЄ", - зазначив  речник АТО.

Тривають зіткнення і на західних та східних околицях Горлівки. Противник зосередив у цьому районі значну кількість 120-міліметрових мінометів та іншого важкого озброєння, та інтенсивно його застосовує.

На Луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської, переважно зі стрілецької зброї.