Бойовики і далі гатять з "відведених" танків, гармат і мінометів


Підконтрольні Росії бойовики продовжують порушувати перемир'я на Донбасі, обстрілюючи сили АТО з танків, 121-мм гармат та 120-мм мінометів.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій у с. Широкине. Противник активно застосовує 122-мм гармати та 120-мм міномети і зазвичай активізується у другій половині доби", - сказав він.

На Донецькому напрямку бойовики також систематично ведуть вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, в тому числі із застосуванням танків та 122-мм гармат. Також противник здійснив провокації південніше - в районі Мар'їнки та Гранітного - та північніше - в районі Кам'янки та Верхньоторецького. Останні два населені пункти перебувають неподалік автодороги Донецьк - Горлівка, яка контролюється бойовиками.

Водночас поблизу Горлівки та Світлодарська вчора режим тиші в цілому дотримувався, зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора йшли біля Щастя і Станиці Луганської. Бойовики ведуть вогонь з високого берега Сіверського Донця, застосовуючи важке озброєння. "Внаслідок ворожого вогню у Станиці Луганській є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Незважаючи на це, наші воїни успішно обороняються і відбивають агресивні потуги ворога без втрат", - повідомив речник.

Водночас в районі Бахмутської траси загалом ситуація протягом вчорашнього дня була спокійною - бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях біля Жовтого та Сокільників.

Крім того, в зоні АТО вчора на лінії зіткнення було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу сел. Мілове.