Братюк розповів як реформа змінить прокуратуру на Прикарпатті


Прокуратура в Україні знаходиться на стадії реформування. Змінюється підхід до справи, реформується і генеральна прокуратура, і місцеві прокуратури. А головне завдання, яке стоїть перед прокуратурою – це повернення довіри.

Про це під час прес-конференції для ЗМІ розповів прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Також генпрокурор прийняв рішення про зміну штатного складу прокуратури Івано-Франківської області. Майже 60% статутних підрозділів буде ліквідовано шляхом реорганізації. І це, зрозуміло ж, тягне за собою питання скорочення штату. Тож, якщо наразі в прикарпатській прокуратурі працює 381 людина, то залишиться 288. Як це буде розподілено: 27 працівників буде скорочено в апараті прокуратури області, решту – 51 людина - будуть звільнені із районних прокуратур. Процес важкий, але ми його пройдемо», - зазначив прокурор.

Окрім того, зауважив Братюк, наразі триває відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур. І вперше на посаду прокурора можуть претендувати всі юристи з 5-річним досвідом роботи. Термін подачі документів продовжений до 30 серпня.

«В Івано-Франківській області після реформування з 16 прокуратур залишиться тільки п’ять місцевих, які сформуються на базі районних. З дня на день ми очікуємо цей наказ про реорганізацію на місцях. Територіально вони будуть розміщені в Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Надвірні та Тисмениці. Середній штат працівників, які будуть там працювати – від 30 до 40 людей», - розповів Владислав Братюк.