Брошнів-Осадська ОТГ на фініші об’єднання


У селищі Брошнів-Осада з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулася інформаційна зустріч для сільських голів, секретарів сільських рад і депутатів населених пунктів, які належать до потенційної Брошнів-Осадської ОТГ.

Регіональні консультанти АМУ виступили перед учасниками зустрічі і докладно розповіли про процедуру об’єднання, фінансові переваги від об’єднання, зміни в децентралізаційному законодавстві тощо.

Своєю чергою від учасників зустрічі поступило чимало запитань до експертів щодо децентралізаційної реформи. Було очевидним те, що люди чітко розуміють потребу в об’єднанні громад, оскільки це шлях до розвитку сільських територій.

За словами регіонального консультанта з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марії Баран, Брошнів-Осадська ОТГ уже на порозі об’єднання і має значні фінансові переваги.

За попередніми підрахунками, після утворення Брошнів-Осадської ОТГ загальний обсяг її бюджету становитиме приблизно 40 млн грн, з яких власні надходження – понад 21 млн грн. Ця громада буде фінансово спроможною.