Брудний посуд та антисанітарія. У пришкільних таборах Калуша виявили порушення


Територіальні підрозділи Держпродспоживслужби впродовж червня липня перевіряли заклади оздоровлення і відпочинку дітей на території області. За підсумками перевірки, у кожному п’ятому закладі були виявлені порушення. Не обійшлося без них і у міських пришкільних таборах.

Так, за інформацією Калуського міського управління Держпродспоживслужби, в Калуші було заплановано функціонування 15 відпочинкових таборів для дітей з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл міста, закладів культури та позашкільних закладів, де планувалось оздоровити 1193 дитини, інформують "Вікна".

В червні функціонувало 13 таборів, в яких було охоплено відпочинком 1008 дітей. Харчування дітей  проводилось на базі 11-ти шкільних харчоблоків.

Під час роботи таборів фахівці Держпродспоживслужби проводили моніторингові лабораторні обстеження води (всього відібрано 22 проби на санітарно-хімічні та 22 на санітарно-бактеріологічні дослідження), харчових продуктів (44 на санітарно-бактеріологічні, 29 проб на дотримання калорійності та 10 проб на термічну обробку), а також змиви з посуду, обладнання та інвентарю (130, з них 10 виявилися нестандартними, що становить 7,7%).

За результатами обстежень встановлено порушення вимог санітарного законодавства у двох пришкільних таборах. Порушення стосувались недотримання правил миття посуду та особистої гігієни працівниками харчоблоків, нестандартними були змиви з чистого посуду та обладнання на харчоблоках.  Керівникам закладів та підприємцю, котрий організовував харчування було направлено рекомендаційні листи з пропозиціями щодо усунення недоліків, – повідомляє міське управління Держпрожспоживслужби.