Брифінг щодо старту "Велошколи 2018 "


У четвер, 19 квітня, о 12.00 на площі перед Івано-Франківською обласною держадміністрацією відбудеться брифінг, присвячений відкриттю Велошколи від програми «Стала Мобільність», що реалізовується платформою «Тепле Місто»

Велошкола — відкрите безплатне навчання правил безпечної велоїзди у місті та особливостей обслуговування велосипеда — оголошує набір на перший модуль занять цього року. Навчання триватиме з 22 до 29 квітня.

Проект традиційно матиме теоретичну та практичну складові. Теоретична частина передбачає лекції про велоінфраструктуру, прийоми водіння (як рушати з місця, гальмувати, долати бордюри, використовувати сигнальні жести тощо); оснащення велосипеда і велосипедиста. Практичні заняття — це тренінги, на яких учасники школи застосовуватимуть вивчене в реальних умовах: спершу у відпочинкових зонах, потім — на велодоріжках та дорогах міста.

Платформа «Тепле Місто» реалізовує Велошколу за підтримки  Патрульної поліції Івано-Франківська, веломагазину MTB Bike. Про особливості квітневої Велошколи на брифінгу розкажуть:

 

Володимир Радевич, координатор програми «Стала Мобільність» платформи «Тепле Місто»

Андрій Медвідь, тренер Велошколи 2018, має 18-річний досвід пересування велосипедом у місті, впродовж цілого року

Таміла Кульпа, патрульна Патрульної поліції Івано-Франківська

Участь у Велошколі безплатна. Для навчання потрібно зареєструватися. Більше про квітневий модуль занять у фейсбук-події Велошкола 2018.