Буде понад 400 учасників з різних куточків світу, - Співорганізатор франківського півмарафону


Один із співорганізаторів 5-го Івано-Франківського півмарафону “Frankivsk Half Marathon’18” завітав у студію однієї з місцевих телерадіокомпаній.

Ігор Крицак розповів "Вежі" про підготовку чергової найбільшої бігової події Франківська.

— Як проходить підготовка до події?

Досить динамічно готуємось. Якщо поділяти життя до 23 вересня і після, то до 23 я повністю занурений в організацію франківського півмарафону, адже це ювілейний за своїм рахунком марафон, і третій, який організовую я. Вже за п’ять років хочеться, щоб подія набула серйозного статусу, була проведена на високому рівні та була хорошим іміджевим проектом, який приваблюватиме не тільки мешканців міста, а  й туристів.

Чим ювілейний марафон відрізнятиметься від інших?

— Цьогоріч ми зробили роздільні старти на дистанцію 21,10 і 5 кілометрів. Вирішили зробити так, тому що кількість учасників зростає. О 9 годині стартуватиме забіг на дистанцію 21 кілометр, дещо пізніше – на 5 кілометрів, а вже після подолання дистанції на 21 кілометр, стартуватиме 10-кілометровий забіг.

— Скільки людей підтвердило свою участь на півмарафон?

411 учасників на даний момент зареєстровано. Я б хотів цю цифру помножити хоча б на півтора. З першого вересня вартість дещо дорожча, тому останні дні серпня динаміка реєстрування була найбільша. Сам вересень досить активний, тому що більшість людей повернулися з відпусток, планують осінній старт та включаються в активну фазу роботи та активного відпочинку.

— Які міста та країни братимуть участь?

Є учасники з польського міста Жешув, також є шведи, які реєструються великою групою до 20-ти осіб. Точно є люди ще з інших країн, але я більше зосереджений, щоб якісно це зробити, а потім вже аналізувати хто звідки приїхав. Зокрема, географія по Україні дуже широка, практично з кожної області та кожного регіону є представники.

Чи враховують помилки з минулих років та які бігові акції світу найбільше надихають організаторів на влаштування події у Франківську слухайте за посиланням.

Нагадуємо, що Франківський півмарафон відбудеться 23 вересня (неділя). Старт о 9:00 з площі Франка. Зареєструватись на забіг можна ТУТ.