Будуйте, але не тут. На Хоткевича мешканці не хочуть сусідства з атовцями


На минулій сесії міської ради депутати прийняли рішення про затвердження ДПТ для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО на вулиці Хоткевича.

Втім, як виявилося мешканці сусідніх будинків не дуже зраділи майбутньому сусідству. Про це в мережі написала Леся Язуполь. За словами франківчанки, мешканці цих будинків провели збори.

"Мешканці прилеглих будинків повністю підтримують наших героїв, учасників АТО, і вважають, що кожен з них повинен бути забезпеченим житлом, але не повинен порушуватись закон та процедури при затвердженні детальних планів території, перед такими речами в обов’язковому порядку необхідно проводити громадські обговорення, яких не було, чи про які мешканці не були повідомлені! Позиція мешканців: зробимо все необхідне, згідно закону, щоб не допустити цього будівництва!!!", - написала жінка.

У коментарях до посту розгорілася жвава дискусія з цього приводу. 

Хоча ця ділянка належить місту, мешканці заявляють, що це їх зеля, їх прибудинкова територія і вони не допустять тут будівництва. Тож збираються прийти і висловити свій протест на сесію міської ради 22 червня.

"Будуйте будинки, роздавайте воїнам, але, будь ласка, не на нашій прибудинковій території", - написала місцева мешканка Галина Сьома.

Водночас представники Спілки учасників АТО не розуміють в чому суть конфлікту, адже ніхто на прибудинковій території будувати не збирається.

"Мова не йде про вашу прибудинкову територію! Чи її межа понад 80 метрів? У вас є загорода території від неї ще буде відступ метрів 20-30. Що не так? Всі норми і ДБН дотримані. Висновки архітектури і земельників є. Але поряд живе чоловік Мар'ян, який з Меріновим заводить людей в оману, бо хочуть над дорого продати участок) От і все кіно) Ми живемо у місті, де всі забудовують згідно стандартів, тому все має бути по закону! А не "я хочу" або "не хочу". Вибачте, тільки так!", - написав учасник АТО Роман Дзібій.

Відео зборів мешканців будинку за участі атовців