Будинок правосуддя залишиться у власності громади Франківська


До обласної ради звернувся голова Апеляційного суду Івано-Франківської області з проханням передати приміщення суду у власність судової адміністрації.

Як відомо, приміщення суду на Грюнвальдській потребує негайного ремонту. Під час звіту про роботу, голова апеляційного суду Богдан Гриновецький розповідав про те, що у приміщенні протікає дах, потрібно міняти систему опалення та інші роботи. Вартість заміни даху за словами Гриновецького близько 10 мільйонів гривень, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо

Судова адміністрація готова вкладати кошти державного бюджету в ремонт, але за умови, що приміщення передадуть їм у власність. Тож голова суду звернувся до обласної ради з листом щодо передачі будівлі.

На засіданні комісії депутати розглянули звернення, проте не підтримали його. Зокрема мотивували своє рішення тим що Судова адміністрація може вкласти гроші в ремонт і без передачі приміщення.

"Треба написати у відповіді, що ми приймемо кошти з державного бюджету і витратимо їх на ремонт цього будинку. Окрім того частину грошей виділимо з місцевого бюджету. Проте приміщення залишиться у власності громади",- сказав присутній на засіданні комісії заступник голови облради.