Бурильно-кранову установку купили в Івано-Франківську


Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради провів закупівлю бурильно-кранової установки на базі вантажного бортового автомобіля DAF CF 75.250 б/в.

Найнижчу ціну запропонувало ПАТ «Виробниче Об'єднання Автотранспортник» (м.Фастів, Київська область) - 2,28 млн. гривень, пише газета Галичина.

Однак, тендерний комітет відхилив пропозицію компанії з Київщини.

«Встановлено, що тендерна пропозиція не відповідає умовам тендерної документації, а саме: 1) у наданому проекті договору на закупівлю товару відсутня на кожній сторінці відмітка «згідні з проектом договору», яка вимагалась додатком №3 тендерної документації замовника; 2) інформація щодо нового бурового устаткування подана англійською мовою, а пунктом 7 розділу І «Загальні положення» тендерної документації замовника вимагається, що тендерна пропозиція повинна бути складена українською мовою», - йдеться у протоколі засідання тендерного комітету.

У компанії відсутність поміток назвали «не суттєвою формальною помилкою, яка не може вплинути на зміст пропозиції, і є технічною помилкою».

«Інформаційний каталог на бурове обладнання, який було подано в пропозиції учасника не є основним документом, а містить додаткову інформацію, що не вимагалася замовником як обов'язкова», - йдеться у оскарженні компанією рішення замовника.

ПАТ «Виробниче Об'єднання Автотранспортник» заявило про намір звернутися зі скаргою в Антимонопольний комітет України за захистом своїх прав та інтересів.

Відтак, переможцем закупівлі назвали ФОП Купчака Сергія Ігоровича (м.Долина), який поставить бурильно-кранову установку за 2,45 млн. гривень.