Був ще зовсім дитина. Історія юного заступника комбата, що загинув біля Авдіївки


Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко розповів історію юного заступника комбата Андрія Кизила, який сьогодні, 30 січня, поліг як справжній воїн в районі Авдіївської промзони.

Цаплієнко пригадав, як хлопець став героєм одного з його сюжетів, пише 24 канал.

Журналіст розповів, що у повній амуніції та з автоматом у руках, боєць виглядав дуже грізно. Хлопець проводив журналістів у цьому районі.

"Але, коли зняв шолом, я помітив, що у нашого фронтового гіда ще зовсім юні, трохи округлі, як у дітей, риси обличчя. Не оброблені ані часом, ані досвідом. І голос теж юнацький. Дзвінкий...Заступник комбата ще зовсім дитина. Лише на три роки старший від моєї дочки. Здається, в мирних містах у його однолітків на вустах лише "Контрстрайк" та "Танчики". Для нього ж слово "танчик" лунало геть не прикольно", – пише журналіст.

Він додав, що минулу ніч танки били по позиціях бійців, серед яких був і Кизило. А потім прилетів так званий "кабанчик" – міна-стодвадцятка. Внаслідок вибуху загинуло троє воїнів, серед яких і Андрій.

Бій під Авдіївкою як продовження битви під Крутами, проводить аналогію Цаплієнко, адже нині Україну захищають багато дітей, як і 24-річний заступник комбата Андрій Кизило.

Війна дітей, які вірять, що воюють за майбуття. Вони, посміхаючись в об’єктив, йдуть назустріч смерті, а нам залишаються тільки їхні молоді посмішки. Прихований сенс яких стане зрозумілим лише з часом. Не зрадьте їх… Не забувайте,

– додав військовий кореспондент.

Військовий капелан Степан Сус додав, що Андрій Кизило – випускник Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного у Львові. Народився воїн на Черкащині.