Бюджет Івано-Франківська цьогоріч вже отримав понад 18 мільйонів від оренди землі


Понад 18 мільйонів гривень плати надійшло за 9 місяців цього року до бюджету міста Івано-Франківська у вигляді плати за оренду землі.

Про це розповів на оперативній нараді у першого заступника міського голови обласного центру Зіновія Фітеля, заступник начальника управління земельних відносин Івано-Франківськоо міськвиконкому Микола Іванчишин, повідомляє БРІЗ.

Так, з його слів, юридичні особи-орендарі землі сплатили до бюджету 15 524 тисячі гривень, що становить 103,5% від планових показників. Фізичні особи, в тому числі підприємці, - 2 539 тисяч гривень, тобто 110,4% від запланованого.

«За вказаний період, - продовжив пан Іванчишин, - управлінням земельних відносин укладено 118 договорів добровільного відшкодування за фактичне користування землею, підготовлено і направлено суб’єктам підприємницької діяльності 235 листів-повідомлень та 167 претензій щодо закінчення терміну договорів оренди землі».

Крім того, зі слів чиновника, від початку року очолюваним ним управлінням підготовлено 227 договорів оренди землі та додаткових угод до таких договорів.

«Однак, ви знаєте, - з сумом констатував земельник, - в зв’язку з прийняттям Закону України «Про державну реєстрацію речових прав» з 1 січня 2013 року реєстрація речових прав, в тому числі оренди землі була призупинена. Фактично з 1 січня до середини липня жоден договір оренди не був зареєстрований. Перші договори оренди зареєстровані управління отримало десь в районі 20 липня».