«Бютівці» розіграли 8 мільйонів Євросоюзу на термальний басейн у волинському селі


Грем’яченська сільська рада (Волинська обл.) 30 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Західелектромонтаж» будівництво термального басейну за 7,87 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть Наші Гроші.

Будівництво водолікувального комплексу в с. Грем’яче ведеться за кошти гранту Євросоюзу, виділеного у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Загалом Волині виділили на будівництво 1,80 млн. євро. Співфінансування з обласного бюджету складає 10% від цієї суми.

Компанія «Західелектромонтаж» за 6,69 млн. грн. першого траншу побудувала корпус, де проходитимуть водолікувальні процедури. Його здали в експлуатацію в березні.

До 22 листопада волиняни мають освоїти ще два транші. У цей же термін «Західелектромонтаж» має збудувати термальний басейн.

Єдиним конкурентом переможця з різницею 1% було ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктора Чорнухи, який раніше був членом виконкому Луцької міськради та депутатом Волинської облради від БЮТ.

Єдиним конкурентом на торгах з різницею 0,2% було ТзОВ «Західелектромонтаж». Фірму заснував Ігор Рогаля, який є бізнес-партнером депутата Волинської облради Віктора Кобринчука (заснували ТОВ «НЕП»).

Власником фірми «Західелектромонтаж» є Ігор Рогаля, який є бізнес-партнером депутата Волинської облради Віктора Кобринчука («Батьківщина»), разом вони заснували ТОВ «НЕП». Обидві фірми зареєстровані в одному будинку й мають один контактний номер телефону.

Кобринчук разом з Чорнухою був депутатом від «Батьківщини» минулого скликання (2006-2010р.р.).

В результаті такої конкуренції вартість остаточної угоди була нижче очікуваної вартості тендеру лише на 90 тис грн., що менше 1%.