Церква святого Михаїла в Калуші готується відзначати сторіччя


Протягом жовтня у Калуші з нагоди святкування 100-річчя церкви імені святого Архистратига Михаїла облагороджують будівлю церкви та церковне подвір’я. Ці роботи відбуваються коштом греко-католицької громади міста та силами активних парафіян. Про це «Вікнам» повідомила спільнота УГКЦ ім.. святого Михаїла.

Реконструкція двору церкви добігає кінця. Зараз робітники закінчують викладати плиткою радіальні тераси перед центральним входом. Сивий чоловік несе два відра, повні води.

— Ми пам’ятаємо чия ініціатива та організація збору коштів, скільки людей і скільки зусиль було покладено для того, щоб наша церква підготувалася до свого ювілею. Доклали зусиль всі, хто ходить і хто не ходить до церкви, — каже член спільноти УГКЦ Орест Караїм. — Я у двадцятці церкви. Сам допомагаю, чим можу, щоб наша церква виглядала гарно.

За словами будівельників, роботи ведуться протягом цілого дня. Люди працюють позмінно, залежно від вільного часу, однак роботи тривають щоденно у межах світлового дня. 
10 листопада у церкві почнуться ре колекції, під час яких священики, монахи та інші церковні діячі будуть ділитися своїми знаннями із віруючими.

Як повідомляли раніше «Вікна», церкві святого Михайла виділено 30 тис. грн. на ремонт. Кошти, за попередньою інформацією, спрямовані на ремонт покрівлі. Хоча, громада від церкви просила 100 тис. гривень, дві депутатські комісії дали рекомендації про суму, приблизно втричі меншу.

За попередньою інформацією “Вікон”, минулої неділі у житловому масиві Хотінь освятили нову дзвіницю.