Частина парафіян церкви у Коломиї хоче вийти з Московського патріархату


Вийти з-під юрисдикції Московського патріархату і перейти у підпорядкування Київського. З такою пропозицією виступила частина релігійної громади Церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці.

З цього приводу на території храму провели збори, де голосуванням прийняли рішення за перехід. Тепер готують звернення та відповідні документи до церковного керівництва і влади. Щоправда, інша частина парафіян з цим категорично не погоджується, збори ці люди називають нелегітимними, а церкву хочуть залишити у Московському патріархаті, передає НТК.

Недільного ранку на території храму Благовіщення Пресвятої Богородиці у Коломиї зібралося близько сотні парафіян. Тут запланували обговорити пропозицію переходу церкви з-під Московського патріархату до Київського. Прихильники переходу створили ініціативну групу, яку очолив коломиянин Микола Реп’ях. Зібрали 117 підписів за таку пропозицію.

Аби все було офіційно, прихильники переходу організували збори, обрали голову та секретаря, рішення приймали голосуванням, а результат записували в протокол. Обговорювали пропозицію досить емоційно та довго, адже інша частина цієї релігійної громади категорично проти переходу, збори вважають нелегітимними, а підписи - зібрані неправдиво.

Однак спільної думки дійти не вдалося, кожен залишався при своїх інтересах, спілкування відбувалося на підвищених тонах, люди зривалися на викрики та звинувачення. Голосування голова все ж таки провів. Тепер учасники зборів готують звернення до Владики Коломийського І Косівського Юліана з проханням прийняти їх у Київський патріархат, а ще документи спрямовують до влади, зокрема в область для розгляду в управлінні культури, релігії і національностей.