Чемпіонат України серед команд Першої ліги стартує матчем між клубами «Прикарпаття» та «Балкани»


У четвер, 19 липня, обидві команди провели перед матчеві тренування на зеленому газоні МЦС «Рух».

Матч між футбольними клубами «Прикарпатя» та «Балкани» розпочнеться у п‘ятницю, 20 липня,  о 18:00 на міському стадіоні «Рух».  Команди  зійдуться у першому двобої Першої ліги сезону 2018/2019 років, пише Репортер.

Першими провели тренування гості  із Одещини, які прибули на матч за день до гри, на автобусі. 

«Командам, які я очолював та котрі грали в Івано-Франківську,  завжди  важко даються  матчі  в вашому місті», – каже головний тренер «Балкан» Андрій Пархоменко.  – Думаю, цей матч не буде виключенням.  Приємно, що дебютувавши у другій лізі разом із «Балканами», франківська команда здобула путівку до  першої  ліги минулого сезону.  Не можу не відзначити, що в команді «Прикарпаття»  підібрані добротні футболісти, серед них особливо виділив би досвідчених  Ігора Худобяка, Володимира Боришкевича та Петра Ковальчука. Результат матчу прогнозувати не буду, сподіваюсь, він вийде видовищним та сподобається вболівальникам. Одне можу сказати, ми приїхали в Івано-Франківськ не програвати».

Після годинного тренування «Балкан», на полі МЦС «Рух» розпочалось тренування  МФК «Прикарпаття». 

«Ми належно налаштовуємось та  готуємось  до завтрашнього матчу», –  каже головний тренер МФК «Прикарпаття» Володимир Ковалюк. – Чесно скажу, всі без винятку в команді вже зачекались першого матчу  у Першій лізі.  Відзначу, що до першої гри, ми підходимо в оптимальній формі. Хочемо порадувати своїх вболівальників, які  заповнять трибуни нашого стадіону, якісною та добротною  грою.  Сподіваюсь на позитивний результат, хоча  у футболі  трапляється всяке».

До нині команди зустрічались двічі між собою, в сезоні 2016/2017рр. В першому матчі у вересні 2016р. «Тепловик» переміг представника Одещини з рахунком – 3:1. Рахунок   відкрив Ігор Худобяк на 15 хвилині. У компенсований  арбітром до першого тайму час другим м’ячем у ворота гостей відзначився Володимир Боришкевич.  У другому таймі – Богдан Оринчак на 49 хвилині забив третій м’яч, а на 75 хвилині – Василь Француз вразив власні ворота, встановивши остаточний рахунок у матчі. 

Тоді арбітр матчу виніс дев’ять попереджень гравцям обох комад: п’ять – гравцям «Тепловика» і чотири – «Балканам». Слід відзначити, що перемога над «Балканами» стала першою домашньою перемогою команди Івано-Франківська після повернення до когорти професіональних клубів України. 

 В другому матчі, що відбувся в квітні 2017 року у селі Зорі, команди-переможця не виявили. На стадіоні Бориса Тропанця зіграли у нічию -1:1. В господарів поля на 32 хвилині матчу відзначився Сергій Урсуленко, у франківців  – Тарас Бойко на 70 хвилині. Арбітр  того матчу виніс вісім попереджень гравцям обох команд, по чотири кожній.