Чемпіонат з рукопашу гопак пройшов на Прикарпатті


На базі ДЗСТ ЛОК «Верховина» фінішував відкритий кубок Верховинської ДЮСШ та відкритий чемпіонат Івано-Франківської області з рукопашу гопак - перші офіційні змагання після визнання урядом «Рукопаш гопак» національним видом спорту.

Загалом позмагатися за кубки і медалі прибули 10 команд із шести областей України: Волинської, Київської, Львівської, Рівненської, Хмельницької та Івано-Франківської. В поєдинку участь взяли 80 учасників,  які змагались у п’яти вікових групах та семи вагових категоріях за 27 комплектів нагород.

Привітали учасників змагань, вболівальників та гостей свята народний депутат України, президент федерації рукопашу гопак України Микола Величкович, народний депутат України Володимир Соляр, керівник відокремленого підрозділу федерації рукопашу гопак Івано-Франківської області Михайло Ноняк та представники районної влади, які у своїх виступах наголосили, що рукопаш гопак це спорт, який базується на українських бойових традиціях та побажали учасникам чесної боротьби та перемоги у змаганнях, а поза ними – залишатися побратимами, друзями й справжніми українцями.

У загальнокомандному заліку перше місце та головний трофей змагань – кубок, вибороли гопаківці Верховинської ДЮСШ, які представляли Івано-Франківщину, завоювавши 15 медалей: 7 золотих, 5 срібних та 3 бронзові.

Поступившись однією бронзовою нагородою (14 медалей), друге місце відкритого кубка Верховинської ДЮСШ посів СК«Січ» м. Ковель Волинської області. Третє місце - команда з м. Рівне «Роксоланія».

Щодо кубкових баталій, то хотілося б відзначити найшвидшу перемогу – на 6-й секунді Ігоря Ткачука – у фінальному поєдинку больовим прийомом на руку.

Переможці та призери змагань нагороджені грамотами, медалями, кубками та цінними призами.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА