Через халатність прикарпатських лікарів ледь не загинула 19-річна породілля


За фактом неналежного виконання бурштинськими медиками професійних обов'язків розпочато кримінальне провадження

Зі скаргою на дії медиків Бурштинської міської лікарні до прокуратури звернувся батько 19- річної породіллі. Чоловік переконаний, що внаслідок непрофесійних дій лікаря під час пологів його донька ледь не померла.

Дана заява направлена за належністю для проведення перевірки та прийняття відповідного рішення в Галицький РВ УМВС України в Івано-Франківській області.

Слідчим відомості по заяві внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України. (неналежне виконання професійних обов’язків працівниками медичної сфери, що спричинили тяжкі наслідки для хворого).

Прокуратурою Галицького району здійснюється процесуальне керівництво у вказаному  кримінальному провадженні.

На даний час призначено комплексну судмедекспертизу, проводяться слідчі дії, які мають встановити об’єктивні обставини для прийняття законного і обґрунтованого рішення у кримінальному провадженні.     

Крім того, спеціалістам управління охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації доручено провести  службове розслідування вказаного факту.