Через карантин половина франківців перестали платити за воду


Половина іванофранківців не сплатили поточні нарахування за воду. Відтак, борги перед КП«Івано-Франківськводоекотехпром» досягли уже критичної позначки.

Про це у мережі Facebook повідомив прессекретар комунального підприємства Володимир Шпег.

За його словами, багато споживачів сприйняли заборону на відключення боржників і нарахування пені під час карантину, як заклик зовсім не платити за комунальні послуги. У підсумку водоканали України опинилися у складному становищі через різке падіння рівня оплат, адже єдиним джерелом фінансування будь-якого водоканалу є платежі споживачів за надані послуги.

"В такому випадку підприємства водопостачання стоять перед вибором, що зробити в першу чергу для цілодобового водопостачання - оплатити електроенергію для роботи насосних станцій, закупити реагенти для очищення води чи купити бензин для виїзду аварійних бригад. Не кажучи вже про зарплату, щоб хоч якось стимулювати людей працювати в складних умовах, аби вони мали кошти щоб добратись до роботи. Сьогодні 300 співробітників, ризикуючи здоров'ям, продовжують цілодобово працювати по всьому місту, щоб ви могли залишатися вдома з водою і в безпеці. А кожен абонент, в свою чергу, повинен усвідомлювати, що затримуючи оплату, він ставить під загрозу сферу водопостачання всього міста", - зазначає Володимир Шпег.

Прессекретар нагадує, що на сайті КП«Івано-Франківськводоекотехпром» створений персональний кабінет, де франківці можуть з легкістю оплатити водопостачання та водовідведення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!