Через квітневу хуртовину прикарпатські села опинилися без світла


На Прикарпатті оголошено штормове попередження Протягом 20-21 квітня у Івано-Франківській області очікується посилення вітру 15-20 метрів за секунду, шквальні дощі, грози та сніг. Перша хвиля стихії, що уже пронеслася Прикарпаттям, спричинила перебої з електропостачанням у десяти районах області.

Про це Бліц-Інфо повідомили у прес-службі ПАТ "Прикарпаттяоленерго". Наразі вимкнення електропостачання є у Богородчанському, Городенківському, Галицькому, Надвірнянському, Косівському, Тисменицькому, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Коломийському районах області. 

Зокрема, без світла частково перебувають такі населені пункти:
Богородчанський район – Богородчани, Іваниківка, Забережжя, Кривець, Кричка, Манява, Солотвино.
Галицький район - Бурштин, Коростовичі, Куропатники, Озеряни.
Коломийський район - Ключів Великий, Ключів Малий, Печеніжин, Замулинці, Матеївці, Корнич, Ценява,
Косівський район - Микитинці, Пістень, Стопчатів, Уторопи, Косів, Старий Косів, Смодне, Вербовець, Баня Березів, Вижній Березів, Люча, Лючки, Нижній Березі, середній Березів, Яблунів.
Надвірнянський район - Стримба, Середній Майдан.
Тисменицький район - Милування, Рошнів, Стриганці.
Рогатинський район - Явче, Рогатин, Погребиска, Яглуш.
Рожнятівський район - Брошнів-Осада, Креховичі, Цінева, Іванівка, Ясеновець.
Снятинський район - Задубрівці, Снятин, Будилів, Орелець, Потічок, Тулова, Устя, Вовчківці, Любківці, Олешків, Тулуків, Заболотів.
Тлумацький район - Озеряни, Олеша, Гостів.

На місці аварій працюють оперативно-виїзні бригади ПАТ «Прикарпаттяобленерго». 
Енергетики просять споживачів, що попали під вимкнення електропостачання з розумінням ставитися до ситуації. Також у компанії наголошують на необхідності негайно телефонувати у кол-центр за номером 0 800 50 40 20 у випадку виявлення обірваного проводу чи пошкодження енергообладнання.