Через пожежу зону відчуження закрили для відвідувачів


Ситуація у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, де триває гасіння пожежі, контрольована. Зараз відкритого вогню немає. На час ліквідації зону закрили для відвідування.

Про це повідомляє прес-служба МВС України, пише Укрінформ.

"Станом на 10 год. 30 хв. 6 червня у зоні відчуження ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба Державного агентства з управління зоною відчуження повідомила, що у зв'язку з ліквідацією пожежі зона відчуження закрита для відвідування.

До гасіння пожежі залучено 35 одиниць техніки та 150 осіб.

Як повідомлялось, 5 червня о 10:10 у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення сталося займання сухої трави з подальшим поширенням пожежі в лісовий масив на площі близько 10 га.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом лісової пожежі у зоні ЧАЕС.

За даними ДСНС України, станом на ранок 6 червня спостерігаються окремі осередки горіння та задимлення на площі близько 5 га, тривають заходи щодо їх ліквідації.

Попри пожежу, радіаційний фон у містах Київ і Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми, зокрема:

У місті Києві радіаційний фон складає 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год).

У місті Чорнобиль радіаційний фон складає 22,45 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год).

На промисловому майданчику Чонобильської АЕС радіаційний фон складає 44,27 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

Читайте також: Поліція відкрила справу за фактом пожежі у Чорнобильській зоні

Разом з тим, президент МОО "Центр Прип'ять.ком" опублікував фото станом на 9.30 ранку, на якому видно, що небо над зоною відчуження майже чисте, задимлення не спостерігається.