Через запах газу евакуювали учнів франківської школи


У понеділок, 24 жовтня, в івано-франківської школи №10 розпили газ із балончика.

Про це “Галці” розповіла мама учня Галина Ланіца. За її словами, син по телефону сказав, що його треба забрати з медпункту, бо надихався газу з газового балончика, який вибухнув у туалеті, тому нудить і болить голова.

“Прилетіла туди швидше, ніж будь-який гелікоптер. Потім у вчительки доньки вияснила, що ніби димовушки старшокласники покидали, але конкретної відповіді не отримала”, – прокоментувала вона.

Заступник директора з виховної роботи Людмила Петрик пояснила, що прибиральниця відчула специфічний запах у туалеті та розповіла про це дирекції закладу. Вони викликали спеціальні служби, провітрили приміщення та евакуювали учнів з одного крила школи.

“Балончик не вибухав, витоку газу не було. Діти, яких евакуювали, зателефонували батькам, тому вони прибігли до школи. Вони до такого не звикли”, – сказала вона і зазначила, що після перевірки учні продовжили навчання.

На місці події працював шкільний офіцер поліції, який відчув, що хтось розпилив газовий балончик, його не знайшли. У прес-службі патрульної поліції “Галці” розповіли, що ШОПер опитав свідків та повідомив про випадок ювенальній поліції. Наступного дня  із батьками, учнями, соціальним педагогом, класними керівниками, заступником по виховній роботі провели бесіду щодо ситуації, яка склалася. Діти не кажуть, хто застосував захисний засіб.