Черг більше не буде: Франківські лікарні та поліклініки підключать до онлайн-платформи


Сьогодні, 21 червня, в Івано-Франківську відбулась презентація електронної системи Medics. До неї можуть підключити медичні заклади Івано-Франківська. Також йшла мова про долучення міста до медичної реформи.

Зокрема, засновники Medics Олександр Русін та Галина Василевська, описали процес підключення лікарень до онлайн-платформи медичних послуг та переваги, які від цього отримають лікарі та пацієнти, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, минулого тижня був підписаний меморандум з керівництвом Івано-Франківська щодо запровадження системи e-health в усіх медичних закладах міста.

За словами Галини Василевської, сервіс Medics дозволяє записатися на прийом онлайн, зберігати результати обстеження у електронній картці пацієнта, оцінювати лікаря, залишати відгуки про нього, використовувати електронний рецепт в режимі онлайн.

"Наприклад у вас посеред ночі заболів живіт, ви внесли дані про це  у карточку і записались на прийом. Коли ви прийдете до лікаря у нього вже будуть всі дані і це спрощує діагностику. Окрім того не потрібно буде ходити по аптеках і шукати необхідні ліки, спеціальний додаток зможе це зробити за рецептом протягом кількох хвилин», - пояснює представниця сервісу.

В середньому передбачено оплату 230 грн. на рік за пацієнта. На одного лікаря передбачено близько 2500 пацієнтів. Відповідно зарплата лікаря буде не малою.

«Також система буде надсилати нагадування про призначені обстеження чи лікування. Таким чином ви нічого не забудете», - каже Василевська.

На профілі лікарні буде перелік і вартість послуг. Оплатити послуги можна буде карточкою чи в приміщенні лікарні через термінал.

«Плівка на рентген всюди буде коштувати однаково, таким чином ми зможемо уніфікувати ціни», - запевняє представниця компанії.