Чергова схема: Як в Рогатині купували сміттєвоз


8 серпня Рогатинська міська рада Івано-Франківської області за результатами тендерної закупівлі уклала договір на закупівлю сміттєвоза з ТзОВ «Інтергарант» на суму 650 тис.грн.

Одна під час проведення моніторингу даної процедури закупівлі експертами Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» було виявлено наступні факти:

На участь у тендерній закупівлі було подано наступні пропозиції учасників:

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтергарант» з ціною пропозиції 650 000,00 грн.
  • Товариство з обмеженою відповідальністю промислово-виробниче підприємство «Укрлісекспорт» з ціною пропозиції 655 000,00 грн.

14677876_1409385502405761_984019237_o

Засновником та керівником ТзОВ «Інтергарант» є Малецький Любомир Остапович, депутат Рогатинської міської ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», пише Тендер і злочин

Керівником ТзОВ ПВП «Укрлісекспорт» до червня 2016 року був Третяк Ігор Степанович, депутат Рогатинської районної ради від Української партії. Окрім того, засновником та кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ ПВП «Укрлісекспорт» є Третяк Романія Остапівна, припускаємо дружина Ігоря Степановича, які проживають за одною адресою: м. Рогатин, вул. Липова, 31.

Любомир Малецький та Ігор Третяк також спільно володіють ТзОВ «МАЗ-сервіс», де кожен з них володіє 33% статутного капіталу.

Слід також зазначити, що переможець тендерної закупівлі ТзОВ «Інтергарант» за період 2012-2016 роки, окрім даної процедури закупівлі, перемогло лише у одній закупівлі – закупівлі дорожніх котків департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради у 2013 році, де його конкурентом також було ТзОВ ПВП «Укрлісекспорт». А Укрлісекспорт за даний період не був переможцем жодної з процедур тендерних закупівель, та й відповідно до даних з ЄДР, у нього відсутній КВЕД щодо продажу автомобілів, наявний лише КВЕД 02.20 «Лісозаготівлі». Таким чином учасники тендерної закупівлі сумнівно чи змогли б підтвердити свою відповідність кваліфікаційним критеріям, визначеним у статті 16 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме: наявність досвіду виконання аналогічних договорів, наявність обладнання і матеріально-технічної бази та наявність працівників відповідної кваліфікації. Однак тут вже допоміг замовник, який в документації конкурсних торгів просто не вимагав підтвердження учасниками процедури закупівлі відповідності цим кваліфікаційним критеріям.

У дані тендерній закупівлі яскраво вираженою є політична складова:

– міським головою Рогатина є Насалик Сергій Степанович, член Української партії, брат народного депутата від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігоря Насалика;

– головою комітету з конкурсних торгів та одночасно заступником міського голови є Шинкар Микола Григорович, помічник народного депутата від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігоря Насалика;

– власником та директором підприємства-переможця є Малецький Любомир Остапович, депутат Рогатинської міської ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

– колишнім директором підприємства-конкурента та співвласником іншого бізнесу з конкурентом є Третяк Ігор Степанович, депутат Рогатинської районної ради від Української партії.

Враховуючи вищенаведене, дана тендерна закупівля містить ознаки змови. Активісти Руху «Під контролем» скерують звернення у Антимонопольний комітет України щодо проведення перевірки даної закупівлі.