Чергові випадки шахрайства на Прикарпатті


Щодня на території Івано-Франківської області правоохоронці реєструють звернення громадян, які втратили свої грошові кошти через власну необережність та довіру.

Так, минулої доби до правоохоронців за допомогою звернулась 48-річна франківчанка. Жінка повідомила, що вона через Інтернет-сайт продавала піаніно. До заявниці на мобільний телефон зателефонував невідомець, котрий запропонував купити музичний інструмент. Але для того, щоб отримати гроші жінка повинна була здійснити якусь банківську операцію. До цього вона сказала шахраєві номер картки і під його телефонним супроводом пішла до банкомату. Щойно потерпіла вставила картку і ввела пін-код з її рахунку дивом зникло 12 тис. гривень, інформує прес-служба нацполіції в області.

Ще один подібний випадок трапився з 32-річною франківчанкою. На мобільний телефон заявниці надійшло смс-повідомлення від невідомої особи про те, що потерпіла виграла автомобіль, але аби отримати омріяне авто жінці поставили умови: для оформлення виграшу перерахувати кошти в сумі 4400 грн. Потерпіла довго не роздумувала і перерахувала вказану суму через найближчий термінал після чого усвідомила, що потрапила в тенета шахраїв.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Вчинення цього правопорушення карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.