Чергові зміни маршрутів громадського транспорту в Івано-Франківську


Чергових змін зазнали маршрути громадського транспорту в Івано-Франківську. Попри те, що виконком оголосив внутрішній мараторій на дані рішення, вони знову з’явилися в порядку денному. Зміни стосуються насамперед приміських сіл. Зокрема, 31-го та 37-го маршрутів. За численними проханнями мешканців цих населених пунктів.

Між тим, у виконавчому комітеті міськради не вщухають скарги від пасажирів на громадський транспорт. А навпаки – саме такі заяви лідирують серед звернень мешканців міста на “гарячі лінії” МВК. В профільному управлінні рекомендують УТІЗу застосувати жорсті заходи впливу до порушників, передає ТРК ВЕЖА.

В мерії закликають не церемонитися з перевізниками громадського транспорту, які не дотримуються умов договору. Відтак штрафувати всіх підприємців , чиї маршрутки порушили графіки пасажироперевезень. А відслідковувати такі випадки у мережі Інтернет на спеціальному додатку. Оскільки саме наявність GPS-трекерів у всіх автобусах була однією з вимог надання послуг маршрутних перевезень.

В мерії вже практикують публічні звіти щодо дотримання графіків перевезень міськими маршрутками. Штраф за неналежне здійснення цих послуг – від 850 гривень. Лише при наявності 3-х неоплачених грошових стягнень профільне управління в праві розірвати угоду з перевізником.