Чесно виграти не вдасться? У Франківську псевдо-соціологи обливають брудом потенційних учасників виборчих перегонів


Останні кілька тижнів до мешканців Івано-Франківська телефонують псевдо-соціологи з незвичними для традиційних соціологічних досліджень питаннями. Адже, вони більше схожі на екскурс в історію деяких політичних персоналій.

Компанія, що називає себе «Європейським центром протидії корупції» цікавиться у респондентів  чи відомо їм про конкретні корупційні скандали місцевого рівня. При тому, «соціологи» називають прізвища осіб, які на їхню думку,  прямо причетні до корупційних скандалів і мали б понести кримінальну відповідальність.

Скарги на таку нетрадиційну соціологію мешканці Івано-Франківська пишуть у Facebook. Зокрема, про це написав франківець Андрій Шустикевич.

Він зауважує, що спробував пошукати інформацію про цей «Європейський центр», оскільки вони здалися йому підозрілими.  Тим не менш, за озвученою назвою нічого не знайшов.

До слова, на його пост зреагували й інші франківці. Дехто зазначає, що їм теж телефонували псевдо-соціологи, а на запитання  що за організацій проводить таку соціологію почули «подивіться в інтернеті». Та спроби «погуглити» результатів теж не принесли.

Треба зазначити, що інформації про компанію «Європейський центр протидії корупції» в мережі й справді немає. Натомість у Києві діє відома громадська організація «Центр протидії корупції». Назва схожа, але не більше. Вочевидь, один із виборчих штабів вирішив облити брудом опонентів, прикриваючись чужим іменем.  До кого ведуть ниточки, сказати важко. Тим не менш, вже зараз стає зрозуміло, що Івано-Франківськ чекає брудна виборча боротьба і деякі політики не гребуватимуть нічим, аби посісти таке бажане крісло.