Четверо франківців вийшли з «Самопомочі» через авторитаризм у партії


Зокрема склали партійні квитки Тарас Виноградник, Олександр Гладій, Валерій Рибалов та Віктор Ільків. Вони звинувачують партійне керівництво в авторитаризмі та зневазі до ідеології.

Свою аполітизацію колишні члени партії пояснюють авторитаризмом та «ручним режимом» керування «Самопоміччю» з боку Політради партії. Про це на особистій сторінці у Facebook повідомив екс-очільник обласної організації "Самопомочі" Тарас Виноградник.

«Декларуючи в Статуті політичної партії «Об'єднання Самопоміч» основоположними принципами діяльності рівноправність всіх членів партії, гласність, законність, відкритість, вільний вибір, внутрішньопартійну демократію, відповідальність та патріотизм, в безпосередній діяльності керівництво партії реалізовує цілком протилежні: «ручний режим» керування, авторитаризм, зневагу до власної думки і позиції, унеможливлюючи таким чином здійснення основної діяльність, задля якої ми як партійці об'єднувались в політичну силу навколо ідей «Самопомочі», - йдеться у тексті заяви.

Окрім того за словами Виноградника обласні депутати - члени політичної партії "Самопомочі" не прийшли на засідання сьогоднішньої сесії облради.

«Члени партії проігнорували сесію, щоб не голосувати за важливі для області та України звернення до Президента України та Голови Верховної Ради щодо затримання учасників АТО, запровадження антикорупційного суду, переслідування працівників НАБУ, а також звернення щодо антиукраїнської діяльності УПЦ Московського патріархату. Це не допустима поведінка людей, які декларують принципи демократії та ідеологію Об'єднання "Самопоміч", - написав Виноградник.

Нагадаємо, це вже не перші партійці, які склали партквитки через порушення статуту політичної сили з боку керівництва. Зокрема тиждень назад в Калуші п'ятеро чоловік з Калуського районного осередку "Об'єднання Самопоміч" покинули партію.