Чим корисна черемша і чому її називають суперфудом


З приходом весни стартував сезон лісового дикого часнику – черемші.

Ведмежа цибуля, як ще називають черемшу в народі, славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними антибактеріальними і антисептичними, бактерицидними і фунгіцидними діями, а також вітамінним складом. Про це йдеться на сайті Центрального ринку.

Черемша поширена в країнах Європи, де її широко використовують в їжу. Зокрема, в Чехії, Англії та Німеччини з диким часником прийнято пекти пироги і хліб, а також додавати в салати та гарячі страви.

Черемшу цілком правильно називають суперфудом, оскільки в ній міститься справжнє джерело вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин і амінокислот. Також в ній є велика кількість вітаміну А, В1, В2, С, РР, ефірні масла, фітонциди і лізоцим.

Ведмежа цибуля вважається ефективним профілактичним засобом при гострих респіраторних захворюваннях. Вона стимулює апетит, покращує роботу травної системи і знижує ризик розвитку захворювань щитовидної залози.

Черемшу також часто застосовують при авітамінозі. Особливо корисно вживати дикий часник ранньою весною, коли організм гостро потребує вітамінів і мінералів після зими.

Знайти цей суперфуд Ви зможете на Центральному ринку. Тут Ви маєте змогу придбати найсвіжіші овочі та фрукти, та ще й за доступними цінами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!