Чому смартфон повільно заряджається та як це виправити


Якщо ви зауважили, що ваш гаджет почав суттєво повільніше заряджатися, можливо, один із цих пунктів допоможе позбутися цієї проблеми.

Зверніть увагу на ці моменти, адже вони можуть суттєво вплинути на тривалість життя вашого смартфона, пише Максимум.

1. Неоригінальний зарядний пристрій

Неоригінальний зарядний пристрій може бути причиною - фото 267839
Однією з найпоширеніших причин зниження швидкості зарядки смартфона є проста заміна адаптера. Можливо, ви використовуєте аксесуар з недостатньо високою силою вихідного струму.

Якщо ваш рідний адаптер вийшов з ладу – замініть його на аксесуар з ідентичною силою вихідного струму або ж більш високою.

2. Пошкоджений USB-кабель

Пошкоджений кабель також негативно впливає на процес заряду - фото 267840
Якщо ж заміна адаптера не допомогла – зверніть увагу на кабель. Особливо якщо він має якісь механічні пошкодження (можливо, ваш пухнастик приклав до цього зубки).

Часто саме це є причиною повільного заряджання гаджетів. До слова, пошкоджені USB-кабелі можуть стати причиною пошкодження смартфона, а також займання.

3. Проблеми з роз'ємом смартфона

Пошкоджений роз'єм теж впливає на заряд - фото 267841
Якщо вашому смартфону не один рік – є ймовірність, що проблема криється в роз'ємі для під'єднування кабелю. Для початку спробуйте почистити його від бруду, який накопичується.

4. Високе навантаження на пристрій

Велика кількість фонових процесів - фото 267842
На швидкість зарядки може впливати й висока фонова активність смартфона. Саме при підключенні до живлення зазвичай автоматично завантажуються та встановлюються свіжі версії додатків. Тому не дивуйтесь, що ваш пристрій "набирає" заряд повільно.

5. Зношений акумулятор

Акумулятори мають свій термін служби. Зазвичай він обмежений певною кількістю циклів зарядів, після чого ефективна місткість батареї скорочується. Разом із цим може сповільнюватися й швидкість процесу зарядки.

Ця проблема особливо актуальна для пристроїв, які активно використовуються протягом кількох років. Хоча, у випадку з флагманськими рішеннями, які підтримують прискорену зарядку, проблеми з елементами живлення можуть початися вже на другий рік.