Чорне морозиво може серйозно нашкодити


У США хочуть заборонити продаж чорного морозива. Адже наука довела, що активоване вугілля може викликати запори і впливати на ефективність контрацептивів.

Є докази того, що цей активний інгредієнт може викликати запори і робити деякі ліки менш ефективними. Тренд чорних продуктів харчування і напоїв з'явився в минулому році, після чого виробники почали насичувати свої продукти активованим вугіллям. У Нью-Йорку цей тренд досяг абсолютного буму, люди шикуються в черги в деяких магазинах для того, щоб купити ананасове чорне морозиво і латте чорного кольору, передає Zdorovia.

Але Департамент охорони здоров'я міста опублікував заборону на використання активованого вугілля. В результаті, магазини повинні будуть викинути продукцію вартістю в тисячі доларів. Заборона пояснюється тим, що активоване вугілля знижує ефект деяких ліків, включаючи і жіночі гормональні контрацептиви. Відзначимо, що інгредієнт використовується протягом десятків років в лікарнях для детоксикації пацієнтів, які зіштовхнулися з різними передозуваннями. Субстанція є абсорбентом, вона засмоктує токсини з шлунка і виводить їх назовні. Але завдяки цій дії активоване вугілля може поглинати ліки, включаючи жіночі оральні контрацептиви.

За даними деяких гінекологів, подібний ризик дійсно існує, але при прийомі активованого вугілля у великих дозах. Якщо людина з'їдає одне подібне чорне морозиво раз на місяць, то хвилюватися нема про що. Крім того, для поглинання будь-яких ліків мають використовувати медичне активоване вугілля, а в морозиві його просто немає.