Чорнобилець просить прикарпатських депутатів поставити пам’ятник в зоні відчуження


Сьогодні, 5 травня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради.

Серед іншого комісія розглянула лист Івано-Франківського громадського об’єднання «Прикарпатбат Чорнобиль» стосовно виділення коштів з обласного бюджету для виготовлення та встановлення пам’ятного знаку на місці дислокації Івано-Франківського протипожежного батальйону, сформованого на принципах воєнного часу для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами, командира батальйону Ярослава Олійника, нещодавно п'ятнадцять чоловік з Прикарпаття відвідали місце, де розміщувалася бригада.

«Вперше за 30 років завдяки голові обласної ради ми поїхали в зону, туди, де дислокувалася наша бригада. Зараз там пустир», - розповів керівник.

Він додав, що зараз там їздять туристичні автобуси, тож було б доцільно про пам'ять ліквідаторів встановити пам’ятний знак.

«Вважаю, що Прикарпаття може виділити кошти на встановлення пам’ятника. Не бачу жодних проблем щоб звернутися, виділити кусок землі, встановити якийсь хрест, табличку з іменами, зробити декілька клумб, посадити квіти», - зауважує Олійник.

Заслухавши аргументи, комісія погодила звернення та відправила в департаменти ОДА на розгляд.