Чотири найкрасивіші водоспади Прикарпаття, які варто побачити кожному


Наша країна щоразу дивує неймовірними пейзажами та мальовничою природою.

Погляньте лише на ці чотири водоспади. Їх точно варто відвідати кожному туристу, пише Бліц-Інфо з посиланням на #ШОТАМ.

1. Женецький водоспад

 
 

Де знаходиться: біля сіл Микуличин і Татарів, Івано-Франківська область

Женецький водоспад знаходиться в Українських Карпатах між масивами гірських хребтів Хом’як-Синяк та Явірник неподалік сіл Татарів і Микуличин Івано-Франківської області. Розташований цей мальовничий водограй на території Карпатського національного природного парку на висоті близько 900 метрів над рівнем моря.

Водоспад висотою всього 15 метрів. Він дуже молодий — йому менш як сто років. Водоспад виник у середині ХХ століття після потужної повені. У народі його називають Гук, оскільки є дуже стрімким та гучним. А ще на території довкола Женецького Гука є облаштовані оглядові майданчики, з яких відкривається чудовий краєвид на водограй.

2. Водоспад Кудринець

 
 

Де знаходиться: с. Зелена, Івано-Франківська область

Водоспад Кудринець розташований в Ґорґанах (гірський хребет Карпат) в напрямку південного сходу від невеликого гуцульського села Зелена. Він складається з каскадів та має загальну висоту близько 5 м, а ширину – 3,5 м.

Без перебільшення — це найцікавіший український водоспад. А все тому, що складається з великої кількості дрібних каскадів, які нагадують сходинки. Вода б’ється потоком об кожний щабель і тим самим водоспад схожий на сходи, які постійно рухаються. Чому б не поїхати в Карпати, щоб помилуватись цим незвичайним і дивовижним місцем? Радимо занотувати Кудринець у свій список must visit.

3. Манявський водоспад

 
 

Де знаходиться: с. Манява, Івано-Франківська область

Це один з найбільших водоспадів України, який знаходиться у гірському масиві Карпат на Івано-Франківщині. Він живиться водами річки Манявка, долина якої має форму каньйону з високими стінками. Водоспад має загальну висоту 18 метрів і спадає вниз трьома каскадами.

Манявський водоспад є унікальною пам’яткою природи. Туристи можуть не тільки помилуватись його красою, а й скупатись у невеличкому озері біля підніжжя водоспаду. Кажуть, що воно має  ефект омолодження. У давнину це місце вважалося містичним, адже тут проводили язичницькі обряди. А за розповідями місцевих, вночі біля водоспаду можна почути спів німф.

 

4. Водоспад Пробій

 
 

Де знаходиться: м. Яремче, Івано-Франківська область

Якщо ви були у курортному місті Яремче, але не відвідали водоспад Пробій — варто повернутись туди ще раз. Пробій є одним з найкрасивіших і найпопулярніших водоспадів в Карпатах. До того ж. за потужністю потоку займає перше місце.

Раніше Пробій мав висоту аж 25 метрів (зараз 8). Але торговці підірвали водоймища, задля того, щоб займатись сплавом лісу. Це і вплинуло на висоту.

Помилуватись водоспадом можна з пішохідного мосту над ним. Крім цього, над самим водоймищем можна прокататись на тросах. Але це вже для любителів екстриму. Пробій є однією з візитівок Яремче, тому туристам варто обов’язково відвідати це прекрасне творіння природи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!