Чотирилапий друг врятував життя травмованому прикарпарпатцю


В Косівському районі службовий собака не дав померти зниклому чоловікові. Дві доби його розшукували родичі та місцеві мешканці, а знайшов –собака «Білик».

До чергової частини Косівського районного відділу міліції звернувся родичі зниклого чоловіка із села В. Березів, які повідоми ли про те, що їхній 54-річна батько 25 січня пішов із дому і до цього не повернувся.

Спочатку родичі самі розпочали пошуки зниклого чоловіка, ходили по селу, розпитували сусідів та знайомих, утім ніхто чоловіка не бачив. Відтак до пошуків односельчанина долучилися і мешканці села. Близько 40-ка місцевих мешканців обходили навколишні ліси, але результату від самостійних пошуків не було, рідні звернулися за допомогою до правоохоронців.

На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група, до складу якої було залучено інспектора-кінолога із службовою собакою. Оглянувши домогосподарство, де проживав чоловік, правоохоронці дали понюхати собаці одяг чоловіка, щоб пес зміг взяти слід зниклого. І це спрацювало: собака почав вести правоохоронців у недобудований будинок, що за кілька кілометрів у полі, зайшовши туди всі побачили розшукуваного. Як з'ясувалося згодом, чоловік сам прийшов до новобудову і пішов на другий поверх будинку, але коли піднімався, то ненароком зачепився і впав. Від отриманих травм при падінні не зміг ходити, тож лише сидів та чекав на допомогу.

Родичі чоловіка подякували міліціонерам за оперативне реагування на повідомлення та пообіцяли навідатись до службової собаки «Білика» вже із смачними подарунками.