Чим дивуватимуть маленьких франківців на День міста


Фестиваль повітряних зміїв, Кольорові танці, показ мод і навіть будівництво казкової Вежі - цьогорічне святкування Дня міста матиме ряд особливостей та цікавинок.

Програма святкових заходів ще перебуває на стадії формування (узгоджуються часові межі, локації), але вже зараз департамент культури працює над тим, щоб святковий настрій торкнувся усіх: і дітей, і дорослих. Про те, які сюрпризи готують для маленьких франківців цього року, вирішили розповісти вже зараз, йдеться на сайті міста.

Стало відомо, що, окрім вже традиційних та звичних конкурсів, виставок, музичних концертів та танцювальних виступів, малечі запропонують нові захоплюючі ігри та конкурси. Для любителів цікавого та активного сімейного відпочинку проведуть Фестиваль повітряних зміїв. Тут діткам проведуть майстер-клас з виготовлення зміїв, які разом із батьками зможуть запустити в небо. Ще одним розважальним заходом стануть Ігри маленьких «супергероїв». Цікавим є те, що погратися зможуть не тільки діти, але й дорослі. Адже, окрім створення цікавих казкових костюмів, родині у повному складі доведеться позмагатися у веселих героїчних змаганнях. Малеча порине у казковий світ та переконається у реальній «суперсилі» своїх батьків.

Яскравими та гучними барвами наповняться вулиці міста під час танцювального флеш-мобу. На «кольорові танці» під відкритим небом запрошують усіх: і дорослих, і діток. Учасники отримають фарби Холі, які неодмінно додадуть емоцій під час виконання танцювальних па.  

Для підлітків та молоді проведуть показ мод. Юні моделі продефілюють в сучасному українському одязі, а також ознайомлять глядачів із модними тенденціями національних костюмів.

Новим і цікавим обов’язково стане перформанс «Казкова вежа», де юні франківці перетворять звичайні картонні коробки на архітектурні пам’ятки рідного міста. За допомогою розмальованих коробок, дітвора будуватиме справжні будинки, міську Ратушу чи музеї нашого міста. Долучитися до архітектурних експериментів зможе кожен бажаючий, а допомагатимуть учасникам учні дитячо-художньої школи. Доповненням акції стане флешмоб «Веселі будинки», де актори «Нового театру» зіграють роль культових споруд Івано-Франківська. Вистава обіцяє бути досить незвичайною.

Загалом святкові заходи пройдуть у різних мікрорайонах, скверах, парках, бібліотеках. Окрім новинок, відбуватимуться вже звичні вокальні конкурси, спортивні естафети, цікаві читання, виставки та конкурси малюнків. Як пояснила директор департаменту культури Надія Загурська, для маленьких франківців та гостей планують створити ціле дитяче містечко розваг, де кожен знайде собі заняття до снаги.

«День міста – це не тільки концерт сучасної чи класичної музики. Це ціла атмосфера, і важливо, щоб кожен її відчув. Важливо орієнтуватися на найменших, не оминати увагою старше покоління. Адже це наше спільне свято, свято кожного мешканця і кожного гостя», - наголосила Надія Загурська.