Ці продукти допоможуть побороти головний біль


Кожен із нас хоча б раз стикався з шаленим головним болем. Хоч знеболювальні препарати можуть полегшити цей стан, зловживати ними не варто.

Тішить той факт, що є природні засоби, які допоможуть побороти головний біль. Більшість із них можна знайти на вашій кухні.
Імбир

Ці продукти допоможуть побороти головний біль - фото 256436

Імбир давно використовується як природний засіб проти багатьох хвороб, і не дарма. Корінь має протизапальні властивості та може допомогти в боротьбі з головним болем. Додавайте імбир до напоїв, натирайте його в салати та кладіть у чай.

Каєннський перець

Ці продукти допоможуть побороти головний біль - фото 256435
Пекучий перець здатний зменшувати гострий і хронічний біль. Капсаїцин – активний інгредієнт у перці, відповідальний за його пряний аромат, може зменшити головний біль завдяки виснаженню речовини P-нейротрансмітера, яка допомагає передавати больові імпульси. Капсаїцин подразнює та пече язик, організм відчуває біль і викидає протиотруту – ендорфіни, в народі звані "гормонами щастя".

Жирна риба

Ці продукти допоможуть побороти головний біль - фото 256434

Тунець, лосось та сардини містять омега-3 жирні кислоти, які можуть допомогти зменшити запалення. Дослідження показують, що ці жирні кислоти призводять до зниження частоти тривалості та тяжкості головного болю та мігрені.

ДиняЦі продукти допоможуть побороти головний біль - фото 256432

Часто головний біль пов'язаний зі зневодненням. Тому вживання фруктів з високим умістом води може допомогти позбутися зневоднення та зменшити біль у голові. Диня багата калієм і магнієм, які також можуть запобігати головному болю.

Вишня

Ці продукти допоможуть побороти головний біль - фото 256420

Вона також є продуктом, який має протизапальні властивості, а також містить антоціанін і біофлавоноїди, які діють так само, як і аспірин або ібупрофен. Вишня рятує від зневоднення та знімає головний біль. Головне – не переїсти її.

Джерело: Максимум.