Цієї ночі мешканці сіл під Франківськом скаржились на різкий аміачний запах


12 травня з 23.20 до ОКЦ У ДСНС в області почали поступати телефонні дзвінки про відчуття в селі Клузів Тисменицького району та на прилеглій території поблизу населеного пункту в повітрі різкого аміачного запаху.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

У телефонному режимі диспетчерами У ДСНС в області проведено обмін інформацією між службами взаємодії про можливі несанкціоновані викиди в повітря на території підприємств та організацій розташованих поблизу села Клузів, згідно отриманих даних витоків небезпечних речовин не зареєстровано.

З метою з’ясування наявності в повітрі стороннього запаху та місця його витоку в селі Клузів та селі Ямниця Тисменицького району працювала мобільно-оперативна група в складі начальника відділу НС Тисменицької РДА та начальника Тисменицького РВ У ДСНС в області.

Групою попередньо встановлено, що впродовж дня 12 травня (зранку та ввечері) на територіях сільськогосподарських полів ДП «Ямниця», за допомогою спецтехніки, проводились роботи з внесення пестицидів та аміачних добрив, що в подальшому могло привести до утворення в повітрі специфічного запаху.

На сьогодні 13 травня,  заплановано роботу комісії по встановленню остаточної причини утворення в повітрі стороннього запаху.