Цьогоріч на Прикарпатті планують створити ще 11 ОТГ


Минулого року представники Центру розвитку місцевого самоврядування провели 233 заходи, якими охопили понад 9300 мешканців області.

Про це сьогодні, під час підбиття підсумків року розповів директор центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Жодна ОТГ на Прикарпатті не була поза увагою центру. Насамперед працювали супроводом процесу об'єднання нових громад. Було проведено понад 100 зустрічей в селах і селищах. Результат – 11 новоутворених ОТГ", - зауважив Панасюк.

Другим пріоритетом роботи центру за словами Панасюка, була підтримка в налагодженні роботи вже створених громад. Також було організовано чотири навчальні поїздки для голів прикарпатських ОТГ у Хмельницьку, Чернівецьку, Полтавську та Чернігівську області. Водночас успішні громади Франківщини відвідали представники  з Хмельничичини, Тернопільщини, Вінничини та Харківщини. Також два навчальні тури були проведені у Польщі.

"У планах на цей рік – створення нових 11 громад. Ми хочемо перейти йде межу 50%, які передбачені перспективним планом Івано-Франківської області.Також далі будемо супроводжувати написання Стратегії розвитку громадам, продовжимо і пошук додаткових ресурсів для ОТГ", - ділиться планами керівник центру.

Ще одним пріоритетом у роботі центру буде підтримка секторальних реформ в області – медицини, освіти, культури, соціальних та адміністративних послуг.

Водночас заступник голови ОДА Богдан Кобилянський зазначив, що новостворені громади потребують великої уваги, адже від об'єднання люди повинні отримати лиш позитивні моменти.

У свою чергу виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України в Івано-Франківській області Юрій Стефанчук зауважив, що до цього часу влада не виконала тих анонсованих впроваджені, які звучали ще у 2015 році. Зокрема, це те, що землі, які знаходяться за межами населених пунктів перейдуть у розпорядження громад.