Цьогоріч прикарпатці вже сплатили понад 40 мільйонів гривень аліментів


Сьогодні, 10 жовтня в територіальному управлінні юстиції поділились результатими роботи виконавчої служби Івано-Франківської області.

Як повідомили посадовці, за 9 місяців  цього року виконавці стягнули більше 40 мільйонів гривень аліментів на користь 15 536 дітей, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Миколи Станіщука, ця сума суттєво збільшилась в порівнянні з минулим роком.

"Минулоріч стягнули 27,2 мільйона гривень, цьогоріч вже 40,4 мільйона аліментів. Міністерство юстиції не буде зупинятись, тому що кожна неповнолітня дитина має право на належний захист та утримання від своїх батьків",- підкреслив Станіщук.

Загалом, платити аліменти мають 9 540 мешканців Івано-Франківщини, з них 884 - боргують за три місяці, 663 батька вже мають борг понад 4 місяці.  Понад півроку боргують аліменти 485 осіб, і понад рік ще 310 батьків.

Посадовці кажуть, що державні виконавці винесли 645 постанов про обмеження батьків-боржників у праві виїзду закордон, керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю.

Крім того, 252 боржника обмежили у праві виїзду за межі України рішенням суддів. Ще 148 - перебувають у розшуку.