Цьогоріч прикарпатські суди позбавили права керування 316 нетверезих водіїв


Впродовж 2017 року інспектори патрульної поліції Івано-Франківська склали 731 протокол на водіїв, які керували у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння або відмовилися від огляду.

Про це інформує прес-служба патрульної поліції на сторінці у Facebook.

Так, за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування у стані сп'яніння) патрульні склали 672 протоколи, за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне порушення протягом року) - 52 протоколи, за ч. 3 КУпАП (керування у стані сп'яніння особою, яка протягом року вже двічі притягувалась до відповідальності) - 6 протоколів, за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після зупинки поліцейськими до проведення огляду) - 1 протокол.

Суди позбавили права керування та наклали штраф на 287 водіїв, яких спіймали напідпитку вперше. 27 водіїв, які вдруге сіли за кермо нетверезими, отримали постанови суду про позбавлення права керування на три роки та штраф у розмірі 20400 гривень. По 40800 гривень мають заплатити два водії, яких тричі виявили за кермом нетверезими. Крім того, вони позбавлені права керування на 10 років.

Проте не всіх водіїв, на яких патрульні склали протоколи, притягнули до адміністативної відповідальності.

Так, 65 адміністративних проваджень суди закрили на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП (відсутність події і складу адміністративного правопорушення), а 40 - за п. 4 ст. 247 КУпАП (за закінченням строків). Матеріали одного адмінпровадження суд передав на розгляд трудового колективу.

Три адміністративні провадження суди закрили за малозначністю (на підставі ст. 22 КУпАП) - водіїв, які керували нетверезі, звільнили від відповідальності та обмежились усним зауваженням.