Цьогоріч вже 30 поранених бійців з Івано-Франківщини отримали фінансову допомогу від благодійників


Продовжується проект з допомоги пораненим, започаткований у вересні минулого року громадською ініціативою «Поранені SOS», підприємством «Даноша» та благодійним фондом «Вітчизна».

Про це йдеться на сторінці громадської ініціативи «Поранені SOS».

На останній зустрічі представників сторін «Даноша» надала для 16 поранених прикарпатців 72 тис. гривень. Допомогу отримають бійці зі Снятинського, Долинського, Тисменицького, Калуського, Галицького, Городенківського районів та міста Івано-Франківська.

Від початку року для більш як 30 поранених спрямували 133 тис. гривень допомоги, інформує фонд «Вітчизна», який узяв на себе всю роботу з проведення виплат.
У 2014 році «Даноша» виділила для поранених з Івано-Франківщини 233 тис. гривень. Таким чином за весь час проекту підприємство допомогло 86 захисникам батьківщини 360 тис. гривень. Тяжким пораненим у шпиталях та тим, хто потребував протезування, допомогу виділяли повторно.

«Даноша» відповідно до рішення загальних зборів працівників підприємства скеровує на виплату допомоги пораненим прикарпатцям кошти з прибутку.

Розподіл коштів проводить експертна рада, до якої окрім громадських активістів і представників компанії, входять також лікар, священик, представники благодійного фону "Вітчизна" та Івано-Франківської ОДА.

Департаменту соціального захисту Івано-Франківської ОДА та обласному Координаційному центру з допомоги пораненим наразі відомо про 207 поранених та 42 загиблих.