Цьогоріч за субсидіями вже звернулось 100 тисяч прикарпатських сімей


У січні–червні цього року за субсидіями для відшкодування витрат за оплату житлово-комунальних послуг звернулись 100,5 тисяч прикарпатських сімей, що в 1,6 раза більше, аніж за такий же час у 2015р. З них 37,9% – звернулись вперше.

Про це Бліц-Інфо повідомили в обласному управлінні статистики.  Із загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, 51% проживають у сільській місцевості. Більше, ніж четверта частина звернень (27,5%), припадає на м. Івано-Франківськ; серед районів області найбільше звернень надійшло від домогосподарств Коломийського та Косівського районів (10,6% та 8,9% відповідно), найменше – міст Болехова та Яремче (0,3% та 1,1% відповідно), Рогатинського, Калуського та Верховинського районів (0,9% – 1,3%).

Упродовж січня–червня поточного року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 114,8 тис. домогосподарств (у 2,8 раза більше, ніж у відповідному періоді 2015р.), з них у міських поселеннях – 59 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 55,8 тис. За цей період у містах Болехові та Калуші, Богородчанському, Городенківському, Долинському, Калуському, Надвірнянському та Рогатинському районах призначено такі субсидії у 2,1–6,5 раза більше від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, у м.Івано-Франківську – на 12,4% більше.

Частка домогосподарств, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становила 36,9% від загальної загальної кількості домогосподарств області. Із усієї кількості домогосподарств, які отримали субсидії у червні п.р., 37,3% – домогосподарства м.Івано-Франківська, 12,2% – м.Коломиї, 11,8% – м.Калуша. Найменша частка домогосподарств, що отримали субсидії у червні – у Верховинському районі (0,1%), у Калуському – жодного.

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні–червні п.р., становила 133,1 млн.грн (у відповідному періоді торік – 10,8 млн.грн), з неї у міських поселеннях – 45,5 млн.грн, у сільській місцевості – 87,6 млн.грн. Із загальної суми відшкодуваннь, призначених домогосподарствам області протягом січня–червня п.р., більше половини (51%) припадає на м.Івано-Франківськ, Коломийський, Надвірнянський, Косівський та Калуський райони.