Цьогорічна Хресна дорога в Івано-Франківську буде особливою


Сьогодні, 8 квітня відбулась прес-конференція з нагоди проведення в Івано-Франківську Хресної дороги вулицями міста.

Вже стало доброю традицією в часі великого посту проводити Хресну дорогу вулицями нашого міста. Багатотисячна хода з молитвами і піснями проходить середмістям Франківська розважаючи над страстями Господніми. Цього року Хресна дорога відбудеться 17 квітня. Про особливості цьогорічної ходи розповів митрофорний протоієрей Олег Каськів. За його словами цьогорічна Хресна дорога буде дещо відмінна, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Традиційно колона розпочне формуватися о 13.30 від храму Царя Христа на Майзлях, а хода розпочнеться о 14.00. У ній візьмуть участь різні люди з однією метою – помолитися за мир в Україні. Запрошуємо всіх пройти цією спільною Хресною дорогою, щоб помолитися за наших воїнів і мир у нашій державі. Також на завершення ходи ми підійдемо до бічних дверей Катедрального собору Святого Воскресіння, які називаються Ювілейними Дверима Милосердя і відмовимо спеціальні молитви. Після цього всі бажаючі, які наперед висповідалися, зможуть пройти через двері Милосердя та отримати повний відпуст", - пояснив о. Олег Каськів..

Митрополит Володимир закликав усіх прикарпатців долучитися до цієї Хресної дороги і помолитися за мир.

"Ми щорічно проводимо Хресні дороги, на які сходиться дуже багато людей. Місто в цей день перебуває в особливій духовній атмосфері. Прошу всіх, хто буде мати можливість прийти на цю хресну дорогу", - звернувся митрополит.