Цуценята і 20 копів: Як у Дніпрі знімали соціальний ролик для захисту тварин


Соціальний ролик має змусити людей замислитися, що віддавати приплід на продаж перекупникам – найчастіше означає прирікати тваринок на смерть.

Дніпровські копи знімаються в соціальному ролику задля захисту тварин. У зйомках задіяні три екіпажі патрульних, які за сценарієм рятують дев'ятьох цуценят і затримують зловмисників. Зоозахисники кажуть, ця соціальна реклама має стати інструментом у боротьбі з жорстоким ставленням до тварин, повідомляє 5 канал.

"Це наша головна героїня, її звуть Берта, їй півтора місяці, і вона шукає будинок", – Берта і восьмеро її братів та сестер шукають домівку. Та за сценарієм, цуценята потрапили в руки недбалих господарів, і це загрожує їхньому життю. Але на допомогу тваринам приходить поліція.

У соціальному ролику знімаються два десятки копів. У ролі злочинців – волонтер, а бабця, яка викликає поліцію – заслужена артистка України Неллі Масальська: "Їй здається, що всюди ніхто нічого не робить. А от тільки вона… ну таких багато жінок".

"У нас дуже багато персонажів, поліція. В нас є така бабуся, яка всюди втручається, все їй цікаво. В нас, у принципі, такий невеличкий зріз міста нашого. Може, хтось себе впізнає в цих персонажах", – розповідає режисер Катерина Стрельченко.

Режисери сподіваються, що соціальний ролик змусить людей замислитися. Господарі тварин мають розуміти, що віддавати цуценят на продаж перекупникам за гроші – найчастіше означає прирікати їх на смерть.

"Дуже багатьом людям здається, що перекупники – це такі добрі бабусі, які за гроші, звичайно ж, у найдобріші ручки прилаштують приплід, кошенят і цуценят. Насправді, це не так. Починаючи від шахрайства, закінчуючи жорстоким поводженням з тваринами – таку діяльність треба припиняти", – наголошує керівник товариства захисників тварин Маріанна Мирошниченко.

Правоохоронці нагадують – за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність, а "тварини Дніпра – під захистом поліції".