Цими вихідними до Франківська привезуть мощі святого Партенія. Програма Богослужінь


В суботу, 12 серпня, до монастиря Царя Христа Отців Василіян м. Івано-Франківська, в рамках відзначення ювілею 400-ліття Василіянського Чину, прибудуть мощі найбільш античного святого в Україні - Святого Партенія, нетлінне тіло якого в цілості збереглося до наших днів.

Святий Партеній загинув мученицькою смертю в 250 році за панування імператора Декія. Майже 1000 років мощі спочивали в катакомбах св. Каліста в Римі. Пізніше після розкопок тіло святого було перенесено до однієї з римських церков. 1665 року Папа Олександр VII благословив на перенесення мощей до Відня, а пізніше у 1784 році мощі було передано на молитовне почитання до Жовківської Обителі Отців Василіян.

Вперше за 233 роки мощі безвідмовного заступника покинуть місто Жовкву, що на Львівщині й прибудуть до Івано-Франківська. Урочиста зустріч мощей мученика Партенія за участю Преосвященного владики Йосафата Єпископа-помічника Івано-Франківського відбудеться о 17:00 на церковному подвір’ї храму Царя Христа Отців Василіян (вул. Незалежності, 181). Опісля буде відслужено Архієрейську святу Літургію, а відтак всі охочі зможуть прикластись до мощей святого тіло якого спочиває в понад 500-річному срібно-золоченому саркофазі.

Як повідомлялося раніше, мощі пробудуть в храмі Царя Христа 7 днів. В суботу 19 серпня на Празник Преображення Господнього о 16:00 Преосвященний владика Володимир, Архієпископ й Митрополит Івано-Франківський відслужить подячний молебень біля мощей святого, опісля поблагословить на щасливе повернення до Жовкви.