Данську лабораторію для прототипування електроніки відкрили в Івано-Франківську


Бізнес-захід, організований компанією "Ектос І-Ф", відбувся в офісі підприємства в приміщенні адміністративної будівлі колишнього заводу "Позитрон".

 Це для нас велика честь та подія, бути тут та брати участь у відкритті компанії в Івано-Франківську, - зазначив Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Крістіан Донс Крістенсен під час офіційного відкриття лабораторії для прототипування електроніки.

Як розповідає директор ТОВ " Ектос І-Ф" Олег Сеник, нещодавно данська компанія EKTOS розширила свою діяльність в Україні, відкривши лабораторію в обласному центрі Прикарпаття. Компанія спеціалізується на розробці та виготовленні електроніки, а саме: прототипів друкованих плат (інтегрованих мікросхем). Основна орієнтація - це послуги в сфері розвитку, тестування та прототипування електронних рішень.

- Чому Івано-Франківськ? Ми віримо в це місто, - каже Олег Сеник. - Рішення про відкриття івано-франківського офісу прийнято в 2015 році. Головний офіс компанії в Данії, головний український офіс ЕКТОС-УКРАЇНА в Харкові.

Один із данських співвласників EKTOS Єспер Хольст розповідає, що отримали підтримку від данського інвестиційного фонду та що час відкриття лабораторії в Івано-Франківську співпадає з десятилітнім ювілеєм діяльності фірми в Україні.
"Тобто ми демонструємо спроможність працювати. Ми залучаємо працівників з високим технічним потенціалом. Будемо певною мірою підтримувати технічну освіту в місті. Ми займаємося програмуванням електроніки і сподіваємося, що зможемо залучити до співпраці й інші компанії, - ділиться планами Єспер Хольст. - Як європейській компанії нам необхідна прозорість, хороше управління та співпраця з місцевою владою. Ми отримали досвід, що завдяки цьому ми можемо вийти на закордонні ринки. Ми вже мали в Івано-Франківську хороші результати співпраці з місцевою владою. А нова угода про вільну торгівлю є чудовим способом для івано-франківського офісу вийти на європейський ринок".

Проголошуючи офіційний старт "електротехнічній" ініціативі Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Крістіан Донс Крістенсен, підкреслив вибір саме Івано-Франківська як місця провадження діяльності данської компанії:
- Ми віримо в Івано-Франківськ та віримо в Україну. Ми хочемо відкрити двері для бізнесу між Україною та Данією. ЕКТОС активна компанія і веде свою діяльність в Україні вже 10 років. Компанія відома за виробництвом продуктів, які є високоякісними та відповідають європейським стандартам.
Повинна бути ініціатива, стратегія й амбіції та інвестиції, щоб починати високотехнологічні виробництва в Україні. Ми пишаємося, що поєднуємо амбіції, стратегії, інвестиції та ініціативи. А місцева влада відкрита для залучення нових підприємств та інвестицій. Отже, дві сторони - ЕКТОС та місцева влада - налаштовані на довгострокове співробітництво.

"Особливо приємно, що заходить високотехнологічне виробництво. Ми маємо в місті потужний ІТ кластер. Реалізуємо амбітний проект з Посольством Норвегії в Україні щодо будівництва ІТ хабу. В Івано-Франківську успішно працюють мультинаціональні компанії - Electrolux, Tyco Electronics, Delphi. Невдовзі буде запущене швейне виробництво (фірма з данськими інвестиціями). Завдання міської влади - всіляко сприяти успішній діяльності івано-франківського бізнесу. Крім того, люди, які творять, повинні мати в місті відповідне середовище для комфортного життя й відпочинку. Це теж є пріоритетом для влади", - запевнив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Наразі в івано-франківській компанії "ЕКТОС І-Ф" працює 8 спеціалістів. В подальшому керівництво планує розширення штату.

Всі присутні на заході мали змогу зазирнути у світ високих технологій та зануритися в глибини прототипування.